Lakásfelújítási támogatás 2021
Minden, amit a részletekről tudni kell...

Zsaluziák - AblakPláza Nyílászáró Szakkereskedés

Zsaluziák

Esztétikus és modern kültéri árnyékoló megoldások!

A zsaluziák a reluxák nagyobb és erősebb kültéri változatai. Az Umbroll zsaluzia prémiumkategóriás árnyékolója nem okoz csalódást 

A kültéri árnyékolás magasiskolája!

A nagy üvegfelületeken keresztül a napsugarak rendkívül gyorsan felmelegítik a belső tereket. Nem védekezhetünk belső árnyékolókkal a melegítő napsugarak ellen. Megoldás a külső árnyékolók jelenthetnek, ilyen a zsaluzia is, amely hatékony a napsugarak visszaverésében. További előny, hogy a légáramlat az árnyékoló mögött hűti az üvegfelületet.

 A zsaluziák fő jellemzői:

A zsaluziák kültéri reluxák. Az épület belsejéből történik a mozgatásuk. Hajtókaros vagy motoros megoldást kínálunk a lamellák mozgatására. Alkatrészei ellenállnak az időjárás viszontagságainak. A peremezett lamella merevségét felületének alakra polírozásával és a szélek alakos peremezésével fokozzuk. A lamellák szélállósága a peremezésnek köszönhetően megnő, ezért alkalmasak akár nagyobb szélességű árnyékolók készítésére is. A motoros zsaluziák eső-, fény-, és szélérzékelőkkel vezérelhetőek. A fűtési és hűtési költségek nagyobb épületek esetében épületvezérlési rendszerrel jelentősen csökkenthetők. A peremezett lamellák kialakítása alakjuk szerint lehet: C, S és Z.

Színek: A lamellák lakkozott felületűek, VSR-színsorból választhatóak. A RAL-színmintában a VSR-színsor megfelelői beazonosíthatóak. A lamellák átszínterezhetőek egyedi RAL-szín igénylése esetén, de ilyenkor érdemes szakembereink véleményét kérni.

Rendelhető extra felszerelések:

  • rádióvezérlés 
  • szélérzékelő napfényérzékelő
  • intelligens épületvezérlés 

A zsaluziák fényzárása

A zsaluzia kifejezetten sokoldalú eszköz, ennek köszönheti egyedülállóságát az árnyékolók világában. A zsaluzia árnyékol és hűt is! Az árnyékolt üvegfelületeket hűti a lamellák mögötti felszálló légáramlat. A napsugarakat hatékonyan visszaverik a napfény beesési szögének megfelelően elforgatott lamellák. A lamellák beállításuktól függően gátolják a szabad belátást, de az épületből akár így is figyelemmel kísérhetőek a kint történő dolgok. Az eltakart helyiség még a lamellák teljes zárása esetén sem látható, de némi fény a lamellák típusától függően továbbra is beszűrődik. A megvezetéstől függően valamennyi fény a lamellák jobb és bal oldalán is beszűrődik.

A zsaluzia szerkezeti felépítéséből adódóan nem a teljes fényzárásra lett tervezve. A különböző lamellatípusok fényzárási képességét, ennek érzékelését befolyásolja a betekintés szöge és a szemlélőnek az árnyékolótól való távolsága.